fbpx

Pelan-Pelan Simpanan Terbaik Untuk Seluruh Keluarga Anda

Sesuaikan Pelan Simpanan Mengikut Keperluan anda.

Perlindungan Khas Covid-19

Sempena Musim Covid-19 ini pihak HLM Takaful menyediakan perlindungan khas sebanyak RM1 juta untuk para pelanggan yang terjejas akibat dari Covid-19.  Pencarum akan diberikan faedah hospital tambahan sebanyak RM200 sehari dan perlindungan kematian tambahan untuk hibah sebanyak RM10,000.

Pelan Simpanan & Hibah i-Flexi Protect

i-Flexi Protect merupakan pelan simpanan takaful keluarga asas yang bermula dari RM60 sebulan dan perlindungan minima RM10,000.

Sesuai untuk mereka yang ingin meninggalkan hibah yang besar untuk keluarga kerana tiada had perlindungan hibah yang ditetapkan atau untuk mereka yang ingin memulakan perlindungan asas dengan caruman yang rendah.

Pelan ini boleh menjadi komprehensif dengan menambah rider-rider seperti perlindungan kemalangan peribadi, kad perubatan Medi Auni, perlindungan penyakit kritikal dan lain-lain.

 

Pelan Simpanan i-Jauhar

Pelan ini sesuai untuk anda yang inginkan tempoh simpanan paling singkat, atau simpanan yang berjumlah besar secara sekaligus.

i-Jauhar merupakan pelan simpanan takaful paling pendek.  Memberikan anda bayaran tunai secara tetap setiap tahun sehingga 300% dari jumlah Living Assistant Payout yang diperuntukan untuk semua pencarum setiap tahun sehingga 30 tahun!

Ianya juga sesuai untuk dijadikan simpanan secara berkala untuk persaraan atau kegunaan masa hadapan kerana tempoh simpanannya boleh dipilih selama 5, 10, 20 tahun.

Perlindungan hibah berganda untuk kematian akibat kemalangan. Sesuai untuk simpanan RM300 sebulan dan ke atas.

Pelan Simpanan
i-Care Hasanah

Pelan yang memenangi anugerah ini merupakan  simpanan paling diminati ramai. Pelan simpanan ini sesuai untuk mereka yang mahu menyimpan bagi tempoh masa yang sederhana, memberikan bayaran tunai tahunan secara tetap dan terjamin dan perlindungan hibah yang besar.

i-Care Hasanah memberikan anda peluang untuk menabung selama 8 atau 10 tahun sambil menerima rebat tunai sehingga 50% selama 20 tahun dari jumlah simpanan tahunan anda.

Sesuai untuk simpanan berjumlah RM500 sebulan dan ke atas.

Hibah

Sekiranya anda berniat untuk memberikan hibah, semua simpanan takaful membolehkan anda meninggalkan sejumlah wang yang mencukupi kepada keluarga dan juga bukan waris.

Anda boleh memilih beberapa pelan mengikut bajet dan matlamat simpanan anda. Tinggalkan hibah untuk orang yang tersayang serendah RM60 sahaja sebulan.  Anda mampu untuk mengubah masa hadapan keluarga. 

Hubungi perunding kami untuk menentukan jenis pelan simpanan dan hibah yang sesuai untuk anda.

Kad Perubatan

Kad Perubatan Medi-Auni merupakan satu-satunya kad perubatan untuk individu dan keluarga yang memberikan perlindungan sehingga 3 Generasi dalam satu pelan dan sehingga 10 orang untuk dilindungi.

Perlindungan minimum RM1.12 juta setahun dengan Milllion Extra dan pilihan rawatan pakar di luar negara dengan tambahan Rawatan Luar Negara.

Kad Perubatan Tambahan

Sekiranya anda bekerja, sudah pasti anda merasa rugi mengambil kat perubatan kerana perubatan anda sudahpun disediakan oleh majikan. Kami mempunyai kad perubatan khas untuk menambah had tahunan yang diberikan oleh majikan anda dan memastikan anda tetap mempunyi perlindungan selepas anda bersara.  Jadi anda tidak perlu berbelanja lebih dan mempunyai ketenangan fikiran untuk perancangan perubatan selepas persaraan.

Pelan ini juga sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai kad perubatan sedia ada dengan had tahunan yang rendah tanpa perlu anda menghentikan pelan yang sedia ada!

Perlindungan Aset

i-Heritage Protector merupakan satu perlindungan khas yang dibuat khas untuk mencipta aset segera atau hibah dalam jumlah yang besar tetapi caruman yang pendek dan sederhana serta kadar pemeriksaan perubatan yang agak tinggi.  Jadi anda tidak perlu menjalani pemeriksaan perubatan sekiranya anda mengambil pelan ini sehingga RM3 juta ringgit.  

Pelan ini juga memberikan perlindungan untuk kematian akibat kemalangan sehingga 2 kali ganda dan kematian semasa mengerjakan haji dan umrah sehingga 3 kali ganda.

Pakej ini sesuai untuk dijadikan MLTA / MLTT atau gantian kepada MRTA / MRTT

Penyakit Kritikal

Kos perlindungan penyakit kritikal sememangnya mencabar tahap kemampuan kita. Jangan risau,  hanya dengan RM100 untuk setiap peringkat umur anda mampu untuk melindungi diri dari bebanan akibat dari penyakit kritikal.

Anda juga akan diberikan Mi Band Fitness Tracker untuk memastikan anda kekal cergas dan diberikan pelbagai baucar menarik untuk usaha anda.

Mohon Pelan Takaful Tanpa Bersemuka

"Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan lebih baik dari tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta". (Hadith Riwayat Bukhari).
elite financial group
YOUR WEALTH PARTNER

Pilih Perunding Berdekatan Anda